Wat is duurzame inzetbaarheid?

De komende jaren verandert de arbeidsmarkt drastisch. Door de vergrijzing gaan er veel mensen met pensioen waardoor de beroepsbevolking afneemt. Tegelijkertijd stijgt de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse werknemer. Dit zorgt ervoor dat Nederlandse bedrijven en organisaties voor een grote uitdaging komen te staan. Een manier om deze uitdaging te voorkomen is duurzame inzetbaarheid. Wij vertellen u hier graag meer over!

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is de mate waarin medewerkers productief, gemotiveerd en gezond willen en kunnen blijven werken. Om dit te kunnen bereiken moeten er als werkgever eerst veel investeringen gedaan worden. Beleid dat is gericht op duurzame inzetbaarheid vraagt namelijk om ruimte voor scholing, de voortdurende ontwikkelingen van nieuwe kennis en vaardigheden, een gezonde werksfeer en werkomgeving, en het terugdringen van ziekteverzuim. Echter ligt deze taak niet alleen bij u als werkgever, maar ook uw medewerkers moeten ervoor zorgen dat zij duurzaam inzetbaar blijven. Zo moeten zij ervoor zorgen dat ze gemakkelijk inzetbaar zijn bij veranderende omstandigheden. Zo vergroten ze hun toegevoegde waarde en daarmee hun kansen op werk.

Wat kan NCMconsult voor u betekenen?

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het duurzaam inzetten van uw medewerkers. Onze aanpak leidt onder andere tot:

  • Een doelgericht plan van aanpak dat is gericht op de duurzame personele inzet op maat voor uw organisatie;
  • Duurzame investeringen in uw medewerkers, wat uw bedrijf betrokken medewerkers, een meetbaar lager verzuim en aanzienlijk hogere productiviteit oplevert.

Al met al laat de praktijk zien dat duurzaam investeren lonend is voor zowel werkgever als werknemer. Naast duurzame inzetbaarheid kunt u ook bij ons terecht voor loopbaanadvies, outplacement en verzuimbegeleiding.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! U kunt uiteraard ook een mail sturen naar christen.vandermost@ncmconsult.nl of bellen met 06 249 946 64.

Volg ons ook op LinkedIn!